Mikkel Gudsøe

Mikkel Gudsøe er, sammen med Naja Lundgreen, forfatter til Julingens Jul som er udgivet på Forlaget Forfatterskabet.

Her kan du møde ham, og lære ham lidt at kende, i vores forfatterportræt.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har skrevet i mine unge år og i de senere år dog mest faglitterært. Dog har jeg de senere år skrevet mere og mere på projekter indenfor børnelitteraturen, men har også lidt i støbeskeen i voksensegmentet.

Hvorfor skriver du?

Fordi min hjerne ikke kan lade være. Jeg er fascineret af de gode historier og skriver ofte et kort anslag og måske et prøvekapitel og vurderer så, om jeg selv kan mærke en gnist ved det skrevne og historien, før jeg går videre.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg har et børnebogsprojekt om forhandling og konfliktløsning i tankerne og så har jeg 1-2 voksenromaner af både dystopisk og socialrealistisk tematik.

Hvor mange bøger har du skrevet? 

Jeg har været medforfatter på en faglitterær bog, men dette er min første skønlitterære udgivelse. Derudover har jeg leveret bidrag til gyser-genren til undervisningsbrug i folkeskolen ved et andet forlag.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg er rigtig meget på farten, så jeg hører rigtig meget lydbøger, men dernæst er det klart de fysiske bøger, der trækker.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Der er flere – men på børnebogsområdet må jeg sige J K Rowling. Ikke fordi jeg har læst Harry Potter-bøgerne, men jeg synes hele historien – omkring hende som person og forfatter og hvordan hun er lykkedes internationalt med et fantastisk kreativt univers – er dybt beundringsværdigt.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Harry Potter-bøgerne, Hunger Games eller Twilight-serien.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Ikke som sådan, men jeg skal helst have en “ren tavle” ift. ikke at have andre udestående opgaver, især når jeg skriver de første to kapitler eller synopsen og persongalleriet. Når først jeg er hooked, så kan jeg skrive uafbrudt.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Holder en pause – og kan godt lade en historie ligge i flere måneder og så tage den op og mærke om jeg har ny “ild i fingrene”.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Altså – jeg ser jo ikke mig selv som sådan som værende en forfatter (endnu) – men mest en kreativ sjæl, med en stor adgang til min fantasi og kreativitet – men det bedste er uden tvivl den kreative proces og dedikation man brænder for når skriveprocessen bare kører derudaf. At man glemmer tid og sted og historien nærmest skriver sig selv for det indre blik.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Omskrivning og redigeringer. En meget tidskrævende proces, som jeg også synes kan give én tvivl om flere passager, så man måske overgør og omgør noget, der faktisk var godt – så det kan man lige lære at styre sig i, så det bliver en kvalitativ proces og ikke en lyst-dræber.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Vel nok hvor meget tid og arbejde, der reelt går fra du første gang synes, at “nu er den der!”, til den den “rent faktisk er der!”

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Kom i gang – men tving dig også i gang – sæt tid af og skab et persongalleri og en overordnet handling og bryd det løseligt ned i kapitler og udviklinger i historien.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Mikkel Gudsøe | LinkedIn 

Annoncer