Lone Holm

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg skulle til at svare, at jeg altid har skrevet. Jeg skulle dog nok lige lære at skrive først. I skoletiden skrev jeg altid lange historier – og i ungdomsårene utroligt meget dagbog om nærmest alt, hvad jeg oplevede og tænkte og følte.

Hvorfor skriver du?

Fordi jeg elsker det. Elsker fornemmelsen, når ordene falder helt på plads og præcist udtrykker det, jeg gerne vil.

Derudover har ”Vejen tilbage” været et led i processen med at bearbejde mine barndoms- og ungdomsoplevelser.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Mens jeg skriver dette, er ”Vejen tilbage” lige gået i trykken, og jeg har ikke umiddelbart planer om en efterfølger. Men som sagt har jeg elsket processen med at skrive den, så på et tidspunkt dukker der måske en ny bog op.

Hvor mange bøger har du skrevet? 

”Vejen tilbage” er min eneste bog.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Trykte bøger. Det falder mig mest naturligt at læse på papir. Jeg har efterhånden vænnet mig til at læse arbejdsrelaterede tekster på skærm, men hvis det er længere tekster, som jeg skal redigere eller på anden vis forholde mig til i dybden, vil jeg stadig helst have det fysisk i hånden.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Det har gennem livet været meget forskelligt, hvor meget tid jeg havde til at læse – der har dog vist altid, selv da børnene var små, været tid til krimier.

Men faktisk har jeg ikke én bestemt forfatter, jeg kan fremhæve.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Måske lidt utraditionelt, men hvis jeg må vælge en børnebog, vil det helt klart være ”Mio, min Mio” af Astrid Lindgren. Den er genial!

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg laver te. Og så har jeg mange gange oplevelsen af, at der kommer en og drikker teen, mens jeg skriver. Nogle gange laver jeg også bananpandekage, men det prøver jeg dog at begrænse lidt: Eftersom skrivning er en ret stillesiddende aktivitet, og jeg, i den periode jeg skrev ”Vejen tilbage,”  helt generelt bevægede mig betydeligt mindre, end jeg plejer, ville jeg begynde at være alvorligt bekymret, hvis jeg oplevede bananpandekagen forsvinde med samme hast som teen.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg tror ikke, jeg nogensinde helt har oplevet det. Men mit umiddelbare bud er, at jeg ville sove på det. Det er altid godt at sove på både beslutninger og formuleringer. Gennem hele arbejdet med ”Vejen tilbage” har jeg tit oplevet at arbejde med en eller anden problematik om dagen – og vågne op midt om natten med en fuldt færdig løsning. Jeg har af den grund altid papir og kuglepen til at ligge ved siden af sengen. Hvis jeg ikke har lyst til at vågne for meget, lader jeg være med at tænde lys, når jeg skriver ideen ned – så er det bare med at huske at bladre om til næste side, inden jeg sover igen – så er den klar til, hvis der skulle komme nye ideer.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det er ret nyt for mig at være forfatter, så jeg har ikke det store erfaringsgrundlag. Men som sagt elsker jeg at skrive og få puslet ordene ”på plads”.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

For mig er det, når jeg synes, at alt, hvad jeg har skrevet, er noget bras. Når ordene absolut ikke vil falde på plads, så jeg er ved at smide alting væk.

Så er det, jeg lige skal huske at sove på det hele… Og hvis det er virkelig slemt: sove OG løbe en tur.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Måske, at det, man skriver, ikke behøver at være perfekt lige fra starten. At der er masser af mulighed for forbedring undervejs i processen. At jo mere, man skriver, desto flere ideer kommer der.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Med baggrund i ovenstående: skriv, skriv, skriv!

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Man kan skrive til mig på: lone.holm@yahoo.com

Man kan finde mig på LinkedIn

Jeg er på Facebook og på Instagram

Foredrag med Lone via Foredragsportalen – klik her

 

 

Læs mere om “Vejen tilbage” her

Køb “Vejen tilbage” her

 

Annoncer