Lise Thorsen

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har skrevet i mange år. Det har altid været en del af mine job, lige siden jeg fik mit første som redaktør af et tidsskrift. Jeg har skrevet rapporter, artikler, presseindlæg, tekster til hjemmesider – den slags. Men det her er første gang, jeg har sat mig ned og skrevet en bog.

Hvorfor skriver du?

Fordi det er det, jeg kan. Jeg har altid været omgivet af skribenter blandt venner og familie, og for mig er det en naturlig måde at udtrykke sig på. Bogen ”To verdener – et menneske” har jeg længe haft lyst til at skrive, simpelthen fordi det irriterer mig, at indvandringsdebatten er så ensidig og fokuseret på de få, der har problemer, frem for de mange, der ikke har.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Ikke noget konkret endnu. Nu skal jeg lige puste ud. Men lad os nu se, om der ikke dukker nye ideer op.

Hvor mange bøger har du skrevet? 

Dette er min første bog. Tidligere har mine skriverier har været artikler, rapporter o. lign.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg er glad for, at der er kommet flere muligheder på markedet, og det sker også, at jeg selv hører en artikel læst op. Men jeg foretrækker til hver en tid den trykte bog. At have papiret fysisk mellem fingrene, frem for at stirre ind i en skærm, er en fornøjelse hver eneste gang.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Karen Blixen, Sigrid Undset og Fay Weldon for deres beskrivelser af stærke kvinder, men også klassiske russiske forfattere som Dostojevskij f.eks. Og så er der naturligvis Johannes V. Jensens ”Kongens Fald”, der fuldt fortjent er blevet kåret som det 20. århundredes bedste roman. 

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Det må blive Karen Blixens ”Den afrikanske farm”. Den har alt: udlængsel, drama, kærlighed, omsorg,  ansvarsfølelse og oprigtig nysgerrighed på andre kulturer.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Nej, det eneste, jeg gør, er at sætte god tid af i kalenderen hver gang. Jeg skal kunne arbejde mange timer i træk – ikke gå til og fra. Det duer ikke.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Det gør jeg sjældent, men skulle det ske, lægger jeg det, jeg bikser lidt rundt med, til side, og skriver videre på en anden del. Det er det gode ved at arbejde med det større projekt, en bog jo er. Der er altid noget andet at skrive videre på. 

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At få muligheden for at ”råbe op”, gøre opmærksom på, at noget er urimeligt og uretfærdigt. At kunne gå i dybden med en sag. At kunne række ud over sin egen tilværelse og vise, at verden er så meget mere. Og at tro og håbe, at nogen vil høre efter. 

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Ikke noget. Jeg har nydt hele processen og bare været glad for at kunne gøre det.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Hvor lang tid sådan et projekt faktisk tager. Og hvor meget forberedelse, det kræver. Det vidste jeg egentlig godt fra andre, der skriver, men det kom alligevel lidt bag på mig.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Gør det, men planlæg i god tid, så du har tid og økonomi til det. 

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Jeg er på både Facebook, Instagram og LinkedIn, og så er der min arbejds-hjemmeside: www.keidingogthorsen.dk, hvor jeg også kommer til at reklamere for bogen…..

 

Annoncer
Bogen 40 år i hvidt og blåt skrevet af Helle Gerd Christensen ved siden af teksten ny bog om et af de vigtigste fag i verden