Laura Kastell

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg startede med at skrive, da jeg var omkring 14 år, hvor det at blive forfatter var drømmen. Jeg fik inspiration hjemmefra, da min far og farmor altid har gjort sig umage med at fortælle og opdigte historier.

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver mest for min egen skyld, da det har været måden for mig at bearbejde forskellige situationer eller oplevelser på. Når man skriver ned, behøver man nemlig ikke at have andre med i processen. Men jeg håber også, at det jeg skriver og udgiver får betydning for andre, eller er noget andre kan relatere til.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Lige i øjeblikket er jeg meget opsat på emnet ”den rå sandhed”, og derfor arbejder jeg på en historie om mig selv og min virkelighed. Selvfølgelig med en god gang overfortolkning. Historien har lige nu titlen ”Ellie – For hvad skal jeg ellers kalde hende?”

Hvor mange bøger har du skrevet? 

Jeg har kun skrevet bogen ”VERA – Kvinden, der gav alt, men intet havde”, men jeg regner med, at der kommer flere som tiden går, da jeg har flere historier, jeg ønsker at komme ud med.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker trykte bøger og lydbøger. Der er noget specielt over at have historien i hånden og kunne lægge alle forstyrrelser væk. Lydbøger er fantastiske, da det er ligesom at få historien fortalt af en person ved siden af dig, og det minder mig meget om min barndom.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg går ikke så meget op i, hvilket navn der står på bogen, men mere om jeg fik noget at tænkte over, da jeg læste historien. Jeg kan faktisk bedst lide at læse bøger, som ikke er fra meget populære forfattere.Så bliver oplevelsen nemlig mere unik for den enkelte og ikke så mainstream.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Jeg ville ønske, at jeg selv havde skrevet bogen ”Drengekærlighed – en genfortælling” af Peder Vinding Jensen fra 1974. Jeg fandt den på biblioteket til en 10’er, og der er hverken bagsidetekst eller forsideprint – så den fik hurtigt min opmærksomhed. Det er den første bog, der virkelig har kunne provokere mig så meget, at jeg blev nødt til at lægge den på hylden, så den lige kunne få en ”time-out”. Det er en bog, der udfordrer en til det yderste af tåneglene.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg foretrækker at skrive om aftenen og om natten, da det er der, hvor alle andre sover, og hvor der er mest ro. Inden jeg skriver, laver jeg altid mindmaps og samler information til historien, og så når det er tid til at skrive, sætter jeg musik på, der sætter mig i den rette stemning. Det er vigtigt for mig, at jeg er i det rigtige humør til historiens handling. Hvis den er helt gal, kan en god likør også sætte skub i at komme ind i skriveboblen.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Som regel er skriveblokaden grundet af min uddannelse, som jo også skal passes, så jeg har nok haft en skriveblokade i næsten et årti, da jeg aldrig har færdiggjort noget før nu. Men når jeg rammer en skriveblokade i min næste bog, vil jeg gå igennem mine mindmaps igen, finde hullet og lappe det. Jeg skriver også nogle gange slutningen af historien først. Så ved man da altid, hvor man skal ende.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At man får lov til at dele sin historie med andre og gøre dem en oplevelse rigere.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

At ens historier, der ligger en meget nært, bliver bedømt af andre, og det, at jeg staver som en brækket arm.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville ønske, at jeg vidste, hvor mange historier der aldrig kommer videre end skuffen.

Jeg ville ønske, at jeg havde vidst, hvor meget korrekturarbejde og gennemretning der ligger bag en udgivelse.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

At du, inden du udgiver noget som helst, tænker over, om det er en historie, som du gerne vil have ud til resten af verden.

At være dig selv og ikke blive presset af al den almenhed der siger, hvad der er det rigtige at gøre. Det er vigtigt at leve livet som en original og ikke en kopi.

Vær ligeglad med, hvad andre vil tænke om det du skriver. Bare du er tilfreds, er historien lykkedes.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Du er mere end velkommen til at kontakte mig på Facebook, Instagram eller på mail laura.kastell@outlook.dk.

 

Annoncer