Christina Larsen

Christina Larsen arbejder til daglig som sygeplejerske på Odense Universitets Hospital og skriver bøger i sin fritid. Om kort tid udgiver hun krimien  “At se det usete” på vores forlag. I den anledning har vi sat hende i den varme stol for at svare på spørgsmål om livet som forfatter.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har skrevet siden jeg gik i skole. Men det blev en passion i 1999. Og er efterhånden blevet til en række noveller og romaner, der ikke er udgivet.

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver fordi mit hoved er fyldt med historier der skal skrives ned. Jeg skriver fordi det giver mig ro i hovedet og et pusterum fra mit ofte travle arbejde.  Også elsker jeg bare at skrive og dyrke fantasien på den måde.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er netop blevet færdig med min første af fire kriminalromaner, og er nu i gang med nummer to. Titlen er indtil videre hemmelig.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Jeg har skrevet tre romaner og nummer fire er den der bliver udgivet nu. Jeg har desuden skrevet seks novellesamlinger der ikke er udgivet. Og nogle enkelte noveller der endnu ikke er udgivet.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Personligt fortrækker jeg en trykt bog, og det gør jeg fordi jeg syndes det giver en tilfredsstillelse ved at sidde med en trykt bog. Også synes jeg at bøger er dekorative på reolen. Der er noget æstetisk over at man kan se på omslaget at den har været læst. Måske mange gange.

Men lydbøger giver jo en mulighed for at kan lave noget andet samtidigt med, at man får læst op, det er så hyggeligt.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg beundrer den amerikanske forfatter Edgar Allan Poe, fordi han har en unik evne til at beskrive personer og deres karaktertræk. Han har en fantastisk evne til at få læseren til at reflektere over handlingen og det der omgiver os i livet. Og så har Poe en evne til at få læseren til selv, at finde på slutningen.

 Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Den bog jeg netop selv har skrevet.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Når jeg arbejder på en bog og skal have pause, går jeg en tur i en bestem skov. Det giver mig ro og styrker min koncentration. Nogle gange sidder jeg ude i skoven og skriver, hvis jeg trænger til at sidde i andre omgivelser.

Jeg hører altid new age musik, da musikken giver mig inspiration til følelser og handlinger i bogen.

Derudover når jeg sidder hjemme og arbejder, drikker jeg altid Earl Gray the af et engelsk testel. Det er blevet en fast tradition. Min pause kalder jeg ”tea time”

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg har ikke selv haft skriveblokering. Men mit råd er: læg historien væk, og lav noget andet. Slap af og lad være med at blive frustreret, det skal nok komme igen. Lad ikke negative tanker dominere, da det kan forværre skriveblokeringen. Derfor skal du foretage dig noget der skaber positivitet hos dig.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At man kan dyrke fantasien og få en pause fra den virkelig verden. Også er det en skøn fornemmelse, at hver gang man omskriver historien, kan man se og høre at historien bliver bedre.

 Hvad er det værste ved at være forfatter?

Man opdager pludselig at punktum, komma og stavefejl har invaderet teksten og man må i gang ”tættekammen” for at rydde op. Men det hører jo med når man er forfatter.

 Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

At redigeringsprocessen er en meget stor del af at færdiggøre en bog.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Skriv og bare skriv. Start i øverste venstre hjørne som et pulsespil, og byg din bog op.

Lær af de fejl og den modstand der kommer på vej mod målet. Nemlig at bogen bliver udgivet.

Lad dig ikke skræmme af punktum, komma og stavfejl, og det ekstra arbejde det kan give. Det er en lærerig proces. Det bliver bedre i den næste bog. Husk altid det.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Du kan følge mig på min facebookside lige her.

Du er også velkommen til at sende mig en mail lige her

Annoncer