Det var lidt vildt at ligge her og kigge op i himlen, hvor få skyer dansede hen over den blå sommerhimmel.
Hun vendte sig om og trak sig hen til kanten, så hun kunne kigge ned i vandet. Vandet var roligt, og indimellem kom en svag dønning, der fik vandet til at skvulpe blidt op omkring stolperne.
Hun kunne se sit spejlbillede i vandet og kunne ikke lade være med at smile. Pigen dernede smilede tilbage. Camilla stak hånden ned og følte på det kølige vand. Pludselig fornemmede hun, at der var noget, der trak i hendes hånd …
13-årige Camilla hvirvles ind i fantastiske hændelser, da hun kommer til sin afdøde mormors efterladte hjem.
Om forfatteren
Helen Husted (f. 1956) er til daglig skolelærer. Hun elsker sit job og har verdens bedste elever.
Denne bog er hendes debutroman, og hun har mange flere historier i ærmet. Lige nu arbejder hun på fortsættelsen til Camillas hemmelige arv.
Bogen i medierne
“Historien er spændende … der er mange gode elementer.” Lektørudtalelse fra
⭐️⭐️⭐️⭐️/5 “Det er en rigtig god bog med en spændende historie. Bogen egner sig godt til unge læsere. Der er lidt spænding, men uden at den er uhyggelig. Derudover er sproget let og kapitlerne korte og overskuelige. Det bliver 4 ud af 5 stjerner her fra mig 🌟🌟🌟🌟” Maria Sørensen, maria.the.bookdragon, Instagram
“Da jeg først kiggede på forsiden af denne bog og så illustrationen af en havfrue, tænkte jeg at der nok ikke var den store grund til at læse bogen, for mon ikke den hemmelige arv som titlen omtaler skulle være at Camilla viser sig at være en havfrue? Jeg satte mig alligevel til at læse bogen, og, ja, der er havfruer med i bogen, men, nej, det er ikke det som er Camillas hemmelige arv. Den trettenårige Camilla er sammen med sine forældre på vej ud til hendes afdøde mormors hus for at rydde op og vurdere om der skal gøres noget ved huset. Camilla kan ikke huske sin mormor, da hun kun har mødt hende en enkelt gang. Huset ligger ude i skoven ned til vandet, og al- lerede på vej derud oplever Camilla noget mystisk, da det er som om hun kan se huset fra luften, som fløj hun over det som en ørn.” Thomas Winther, Himmelskibet
“Camillas hemmelig arv er fantasifuld og god læsning for piger med hang til fantasy. Camilla er på mange måder en almindelig nysgerrig teenagepige, som ønsker at vide, hvor hun kommer fra. Hun har ben i næsen og nægter at give op, selvom der er modstand, og det hun opdager kan virke skræmmende. Hun er på alle måder en hovedperson, der er nem at spejle sig i for målgruppen, og det er en af romanens styrker.” Æseløre, Instagram
⭐️⭐️/5“Det er en bog som egner sig til en yngre målgruppe på 10-14 år, der godt kan lide bøger med fantasyelementer, mystik og magi.”
Camillas hemmelige arv er en fortælling, som starter rigtig godt. Vi møder hovedkarakteren Camilla, som aldrig har kendt sin mormor. Moren har aldrig snakket om sin mor eller sin barndom, men efter mormorens død tager familien ud til huset ved havet, hvor mormoren boede. Her går Camilla på opdagelse og finder en bog, som hendes mormor har skrevet til hende. Fra dette øjeblik var jeg fanget, det var så hyggeligt og opfindsomt, at Camilla skulle finde ud af hemmelighederne via hendes afdøde mormors skattejagt.
I løbet af fortællingen synes jeg dog, at der er lidt for mange plottråde og plothuller. For eksempel kalder Camillas far på hende, fordi der er aftensmad, men efter et par sider, så kommer hun aldrig ned og spiser,. Kapitlet slutter med, at hun spørg sine forældre til råds om noget, hvorefter hele familien går i seng.
Dette er desværre kun ét eksempel ud af mange, og den manglende sammenhæng i plottet er med til at gøre fortællingen forvirrende.
Fortællingen er generelt meget klassisk bygget op ud fra Berettermodellen med diverse nedslagspunkter. Dette fungerer fint, men det er som om fokusset på de særlige nedslag har mindsket fokusset på delen mellem nedslagene. Jeg tror det er derfor fortællingen mangler sammenhængen løbende.
Karaktermæssigt præsenteres vi for Camilla, der er 13 år, men hun er en meget anderledes teenager, da hun på ingen måde er afhængig af en mobil eller anden moderne teknologi. Det eneste hun er interesseret i, er, at finde ud af hemmelighederne i hendes mormors hus. Hendes nysgerrighed driver historien frem, men hun er en meget atypisk teenager med særligt ordvalg: “inkvisitoriske spørgsmål”. Sprogbruget får Camilla til at fremstå ældre end hun er. Det gør karakteren utroværdig.
Sprogligt bruges der også nogle gange gammeldags vendinger, såsom: “Det blev sent, inden de tørnede ind.”, hvilket er underligt, da det er en ungdomsroman, og derfor bør læses af en yngre målgruppe.
Alt i alt er Camillas hemmelige arv en hyggelig og interessant fortælling, som med afpudsning vil kunne komme til at blive rigtig god. Det er en debutroman, hvilket godt kan mærkes i forhold til, at der er nogle ting, som ikke fungerer, såsom sproget og karaktererne.
Det er en bog som egner sig til en yngre målgruppe på 10-14 år, der godt kan lide bøger med fantasyelementer, mystik og magi.
Rejsen i litteraturen, Instagram
“Sikke en spændende bog, du har skrevet, Helen. 3. a ELSKER Camillas hemmelige arv. Skulle hilse og sige, at vi er SÅ klar til efterfølgeren.” Anmeldelse fra Kollega: Vibeke Binderup og hendes klasse 3a.
⭐️⭐️⭐️/5 “Det er en sød lille historie og magi og magiske væsener.Det er en sød lille historie og magi og magiske væsener.” Camilla Ingas boghjørne
KØB DEN TRYKTE BOG HER
KØB E-BOGEN HER