Egentlig ser jeg ikke mig selv som forfatter. Der var bare den her historie, som ville fortælles.
Og heldigvis har jeg altid elsket ord! At lege med de ikke-overflødige i præcise formuleringer ved hjælp af sprogets matematik: grammatikken! Det endte så også med at blive min levevej som sproglærer.
Megen fritid er fløjet med fordybelse i skønlitteratur. Særligt den engelsksprogede i trykt udgave. Fra klassisk til nutidig. Listen med yndlingsforfattere er lang, men mest opslugt har jeg været af fortællinger fra fremmede lande. For at lære livet under andre himmelstrøg at kende. Indlevelse fremmer forståelsen.
Først da jeg gik på efterløn, kom der for alvor gang i min egen pen. Det blev i første omgang til digte, som landede i skuffen. Efter et par skrivekurser voksede fortællingen om Nannas rejse gradvist frem.
Jeg satte mig aldrig for at skrive en roman. Jeg skrev for at nedfælde skelsættende oplevelser i en fremmed kultur. Jeg vidste ikke, det skulle blive til bogen “Nannas rejse”, før historien havde skrevet sig selv, og jeg havde sat det sidste punktum.
Jeg har skrevet på sofaen, på sengen, på havebænken, på caféen. På computeren og på sider i en lommebog. På ferier i udlandet og i det danske sommerland. Og jeg har nydt hvert eneste øjeblik 🙂
Om “Nannas rejse” bliver både min første og sidste roman, ved jeg endnu ikke, men jeg håber det ikke!
Til alle forfatterspirerne derude:
- Skaf en betalæser! Måske kan det, du smider i skuffen, faktisk bruges. Jeg taler af egen erfaring!
- At være medudgiver er en sjov, lærerig og tilfredsstillende proces. Men jeg nyder også at læse korrektur!
Hvis du stadig er nysgerrig, er du velkommen til at skrive til mig her: bentehahne@gmail.com