Camilla Willesen

Camilla Willesen

Camilla Ravnå Willesen har skrevet den historiske roman, Ser du ilden mor?.

Her kan du møde hende i vores portræt af hende.

 

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har skrevet siden midten af folkeskolen. Der blev jeg fanget af ordet, og dets magt og magi. Ikke mindst hvad man kan gøre med det. Når jeg kigger tilbage på mine forskellige tekster, lige meget hvilken genre det er i, kan jeg konstatere at det altid er de svage eller livets store spørgsmål jeg har arbejdet med. Både med og uden en historisk dimension.

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver fordi, jeg elsker at dele ud af min viden. Der er mange der før i tiden ikke havde ret til at have en stemme, det får de nu via den information jeg har samlet omkring dem. De overordnede emner jeg arbejder med, er store spørgsmål, som også den dag i dag er relevante og er en del af samfundsdebatten. Jeg belyser dem bare i en historisk kontekst.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg arbejder på efterfølgeren af; Ser du ilden mor? Det er samme familie vi følger. Denne gang er det bare en af de tidligere bipersoner, der bliver hovedperson. Og nogle lidt andre emner der bliver taget op. Men stadig med en rød tråd tilbage til den første bog.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Ser du ilden mor?, er den første roman jeg har skrevet.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg er gammeldags og romantiker, så jeg er helt klart til de trykte bøger. Der er ikke noget bedre, end duften af en nytrykt bog, og mærke papiret i sine hænder.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

En forfatter jeg virkelig beundrer meget er Jesper Wung-Sung, hans bøger læser jeg med stor glæde. En anden er Leonora Christina Skov. En forfatter i den lidt ældre generation er Lise Nørrgaard. Af udenlandske er det helt sikkert Dan Brown.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

En anden gren af Jesper Wung-Sung eller Kun en pige af Lise Nørrgaard.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg har altid en bestemt playliste med dansk musik, som jeg hører, designet til formålet. Jeg kan ikke skrive uden den er i gang.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg har sjældent skriveblokeringer, og hvis jeg har, er det fordi jeg mangler research om den tidsperiode, emne eller område jeg skriver omkring. Så må jeg tilbage i de gamle annaler og arkiver, for at komme videre.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det er bestemt friheden. Men det forpligter også.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

At læse sit eget manuskript for 1000 gang. Man kan blive mere eller mindre småskør af det. Men det er også en nødvendighed, at læse det så mange gange.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Hvor omfangsrigt det er at redigere en bog, og få det perfekte ud af det manuskript man har skrevet.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Skriv, skriv og skriv. Det lyder som en kliché men det gør bare noget godt. Tag forskellige kurser, og det er også en god ting at have nogle at sparre med.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Hvorfor skal man vælge at læse Ser du ilden mor?

Man skal læse min bog fordi, man det giver stof til eftertanke hvordan man levede dengang, i forhold til i dag. Og for at se at det er mange af de samme tematikker og problematikker der går igen, om vi skriver år 1792 eller 2020.

 

Annoncer